Thursday, December 8, 2011

You will be remembered my friend (Thangaturai Tamilselvam)

2.48 pm . December 28th, 2011 . Thursday.

My entry this time special tribute to one of my closest late friend Thangaturai Tamilselvam . Ahhh masih terase betul kehilangan die . Rase macam baru semalam je gelak gelak and gaduh gaduh dengan die . He left us 2 days ago, Dec 6th, 2011 around 11.00 pm .

Dalam pukul 5 pagi semalam aku dapat call dari Kak Marina a.k.a PA boss aku . Aku dengan mamai busuk nye pon jawab . "Hello" "Bell, akak na bagitau ni, Thanga dah tade" . Aksi spontan aku bile terima berita kematian "Innalillah..." . "Eh bell die bukan Islam lah" . "haa eh .. sorry kak aku mamai, tapi betul ke kak ?" "Iye bell, akak pon macam ta percaye" . Aku terus duduk bersila and automatic hilang terus mengantuk aku . Sumpah aku betul betul macam ta percaye .

Aku kenal mendiang tahun lepas. Die baik sangat . Boleh dikategorikan nice and courtesy Indian man . Die sopan, masih dengan tradisi Indianya, sangat mengutamakan family and kerjaya die . Sangat sopanlah . Aku ni perempuan pon lagi kasar dari die .Die baik sangat, ta kedekut . Hmm .

Dulu time aku tade kereta kalau ade exhibition company boss tugaskan aku kena jaga dengan die, die akan pick up aku and abang lan (ex ctp) . Dari banting tu die sanggup datang presint 11 pick up kitorang . Die rajin . Ishh taboleh aku ingat balik . Betul betul terase bila die dah tade . Die selalu panggil aku "Bellaq ! Bellaq !" yakni gabungan 'bell pelaq" . Adui terngiang ngiang aku die panggil macamtu . And die sporting . Tapi die sangat sensitive . Aku banyak kali gaduh dengan die ta bercakap lame . hehe . Sorry lah thanga . Aku ni yang memang selalu degil . Adui sedih pulak .

Aku ingat lagi aku tengok movie "Street Dance" dengan mendiang and abang Lan . Time tu diorang bukan na tengok cerita tu tapi aku paksa jugak . Diorang layankan jugak karenah aku . Duduk pon asing asing jaoh jaoh sebab dah penuh . haha . Last last keluar mendiang suka and puas hati sangat dengan cerita tu . Abang Lan pon same . Sampai pergi keje esok tu pon still carik kat youtube tengok balik . Haha . I will keep it in my memory bro .

Kitorang kat sini sangat terase bila kau dah tade ni Thanga . You are such a very good friend and good employee here bro . May you rest in peace . We will miss you . :'(



 R.I.P Mr Thangaturai Thamilselvam .

Bell signing off here .

Saturday, November 26, 2011

Fashionista bersama kak nitaa !! muahaha .

Sunday . 1.15 am . November 26th, 2011 . Rumahmanisrumah . Ngeee .

Heyyo everyone ! eh Assalammualaikum ya sohabat sekalian . hehe . Tadi dok sesaje lah google google images retiss retiss hollywood ni pastu terus dapat idea na update pasal fashion pulak lah rasenye . hee . Just na kongsi fashion fashion yang sangat meng'inspired' aku tapi aku ta jadi pon dress up cam dorang . hek hek .

Aku boleh dikategorikan 'buta fashion' sikit sebab aku main sebat je ape yang aku rase okay . Janji aku puas hati . :)

Ni ade few example yang meng'inspire' aku . Most of them are Hollywood celeb lah such as Fergie, Blake lively and Leighton Meester and Mila Kunis . Bukan niat na berlagak suka celeb Hollywood je tapi aku suke sebab dress up dorang sangat cool and sempoi . Simple but nice la kan . Tapi yela orang dah cantek kalau pakai sarung guni pon da memang cantek kan . haha .

Jom tengok sikit .

Ni si Mila Kunis yang ta berkumis tetapi manis . hek hek . Aku suka sangat die ni . Dia lain dari yang lain . UNIC . Fashion die cool and simple gile kan . Kind of rock chick .  Nigthmares unisex sweater + black legging + boots + sunglass .



Bawah ni aku tatau lah sape name betol die tapi die ni antagonis character dalam Gossip Girl, Juliette . Suddenly aku macam tersuka pulak dress up die yang ni . Tutup aurat uolss . haha . She wearing kind of long tight stripes shirt + black long legging + boots . Thumbs up !


Haaa . Yang ni paling aku favorite . Da la sempoi . Style . Aku na sangat try denim colourful camni tapi aku ni kureng keyakinan ah chaa ! hak hak . Maybe one day . Layan pix bawah ni jap . Aku memang gile suke style ni . Stylo mylo ! Dari kiri cepattt jalannnn . ehh ! haha . okay okay serious . Dari kiri , Ashlee Simpson, Stacey Ferguson (Black Eyed Peas), alaaa tatau name die tapi die belakon dalam One Tree hill .


Ni pulak Blake Lively, suke tengok style style die . Tade ape pon yang ta kene kat badan die . Semua perfecto ! jeless iolss ! haha . Tengok pix ni . Try imagine baju ni kat badan aku . Bhaahaha aku sendiri bayangkan pon na muntah dah . Na'ah , ta sesuai hokkayy . Yela kan orang kalau lawa, pakai sarung guni pon lawa . Tapi mana lah ade orang lawa na pakai sarung guni ye dak ? LOL . Okay dah dah bell dah start melalut ke laut belutt . nextttt !


Sempoi kan Hillary duff ni, me loikee thiss ! T-shirt with a bit blink blink + short pant + simple red coat or cardigan I don't know . but me really really loikey ! Simple but glam plus exclusive in urban . wahh ! kelasss ta iols ? dah macam tommy hilfiger judge contestant in project runaway pulokss ! bahaha



Ni Mila Kunis lagi , simple but soooooooo nice kan . haaaahh  memang terbukti aku ni seorang yang suke simple simple aje . Senang na sarung , senang na pi memane . And sedap mata memandang . dah cukup .



Okaylah , setakat ni tu je dulu . Banyak je fashion yang ta diketengahkan di sini (ayat tabole blah betol haha) . tapi maybe next t  ime sebab sekarang ni mode fashion sempoi atau dalam erti kata lain simple but nice . haha .

Mata kelat dah . Na tido dah ni . Nyte peeps ! have a great weekend ahead !

Sign off here . :)

Thursday, November 17, 2011

Swear to God , I love all these movies . :D


10.36 am . November 17th, 2011 . Office desk .

Assalammualaikum . heee . Harini rase macam tade keje je kat opis (act, ade buat buat tade LOL) . Na cite pasal movies yang evergreen or maybe favorite most of people like me .Act, memang sangat banyak muvee yang aku favorite . Kalau na listkan semua memang tadapat la jack tapi ni yang aku sangat suka la aku hi-litekan kat entry kali ni .

Okay start with this movie, STEP UP ta kire la 1,2,3 . Semua aku suke . Yang penting aku sangat suke itu Adam G. Sevani . OMK even die ta emsem tapi die sangat o-some ! hahaha .




Adam G Sevani dope !

Memang cerita die all about dance . Dance sane dance sini . Battle sana sini . Tapi movie movie macamni pon boleh boost up our spirit jugak untuk jadi yang terbaek . Maksudnya, takde benda yang mustahil kat dunia ni kalau kita berusaha keras . Be positive, be kind with our closer person and loyalty then Insha'Allah everything will turn out just fine . :)


This muvee pon aku rase kalau aku tengok 88 kali pon aku ta bosan langsung . WHITE CHICKS . bahahaha memang kau ta gelak guling pulak tengok cerita ni kann . Sangat besh ! Ten thumbs up *sambil pinjam ibu jari orang lain utk buat thumbs up LOL*


 From this (pic below) ...


 transform to this (pic below) . ROTF !



They disguise as twin white chicks ...



... which is , them (pic below)


 twin's galfwennnns . ahaks !



 twin's enemies !



 dance battle . they won ! LOL 


This movie based on two FBI agents yang na investigate some of bad guys yang mengsonglap duit and drug dealer something macamtu lahh . (dah ta ingat sgt dah lame kan ) . So, related situation which is ade twins yang telah di aim oleh serial kidnapper . So, this two agents kononnya na protect this twin but accidentally this twin telah accident and ade lah 2 ,3 scar kat muka dorang yang telah membuat mereka ni malu na keluar ke mane mane pon . (padahal scar mereka sangatlah sikit lol) So, they decide to just stay in hotel room . In the same time, this two agent dah make some plan to arrest the crooks menggunakan twin ni tapi memandangkan plan suda tuka, they decide to transform themselves to the twin . bahahaha . part ni yang paling taboley blah . when they transform to the white chicks so macam macam perkara lah yg terjadi . (da ta sanggup na cite sebab belum tulis pon dah gelak guling) . 

Tapi , memang sangat creative Wayans brothers ni . Credit to 'em . hahah .

Next film is, SHE'S ALL THAT . Aku ingat lagi filem ni time aku form 2 or 3 macamtu lah . Wahh time ni teruja gile tengok cerita ni . Time time baru na naik . Time tu muda lagi teenagers and aku pulak kind of geeks jugak konon kononnye macam si Laney tu ape lagi kemaen berangan na mampus lah weyyy . bahahaha .Tapi sampai sekarang kalau aku tengok balik pon memang berangan beb wa cakap lu . kah kah kah !




 Dari geek macamni ...



 Lama lama die jadi cantek woooo ..


 Ni heronya , Zachary (Freddie Prince Jr.)


Okay cite ni pasal budak yang paling famous ta hengat ter'fallin' in love kat budak paling nerd kat college tu . Hahaha . dipendekkan cerita, Zach ni dicabar oleh gang die supaya flirt dengan si Laney which is budak paling nerd, ta famous langsung, ta hot pendek and segala yang buruk lah kan . Sampai si Laney ni jatuh cinta kat Zach ni . Biasalah cerita kan lame lame semua ending story pon misti best . hehe .

Moral of this story- Don't too arrogant with your advantages . That's all are from God . Not from you . All praise goes to Him . And don't you ever underestimate people . If you underestimate them so you are underestimate your creator . Ceh da panjang lak ni . haha

Okay okay nextttt . 






BURLESQUE . Okay cerita ni aku suka sangat sebab first dance lah macam biase I love dance and second sebab macammane seseorang yang sangat bercita cita tinggi sangat berusaha keras untuk mencapai apa yang di acita citakan . And how strong she is even die sebatang kara . Like I said before, nothing impossible in this world if we bring our dream to reality with hard work and big effort .

Ade lagi muvee aku suke sangat . hee . tadaaaa ...









 Kristen Stewart yang berlakon Twilight tu jadi Joan Jett & Dakota Fanning jadi Cherie Currie


Ni konon konon band dalam cerite ni .

  
Ni the original band .




Cerite ni pulak adalah biographical film based on true story about a girl-rock band . Korang misti pena denga kan JOAN JETT yang nyanyi lagi I LOVE ROCK & ROLL . Haaaa ni la group die . aku pon tatau sangat group ni sebab maybe aku merangkak lagi time nih . hehe . Tapi yang aku tau cerita ni besh sangat . Bagi aku lah . Macam macam ade dalam cerita ni . Mengisahkan macammane group ni berjaya menjadi one of the rock band legend . hmmm . 


Actually , banyaaaaaaakkkkk lagi muvee yang aku suka sangat tapi ni memang ta larat aku na cerita semua . Lain kali aku cerita lagi . Eh ! macamlah ade orang bace . Aku syok sendiri ohhoiii ! hahaha . 

Pape pon , aku na pesan kalau tengok muvee tu jangan lah diambil yang negatifnya , sebaliknya ambillah yang positif . Segala yang positif tu pasti ade lessonnya . Be professional . hehe . :) 

Bell signing off here !














Tuesday, November 15, 2011

Making decision is the hardest thing to do . =,='

10.57 am . November 14th, 2011 . Office desk . Blur .

Heyyo yo yo yo! (siap echo tu. LOL)  kepala agak berserabut so rasenye sini adalah tempat paling appropriate for express or spill all my serabut thingy yang aku swallowed and yang betenggek kat dalam kepala lately ni . Act, not too serabut lah but more to how am I to make a decision when am never too sure about something that I wanna decide . hooh pahey dok ? kawe pong ta bapo nok pahey deyh apo kawe kecek . kah kah .

Its all about 'KERJA' . hmm . I need a new SALARY indeed ! so, when your present company never raised your salary and you has been working there almost 2 years, then what you should actually do ? *raise eyebrow* . nope, don't get me wrong . bukan na salahkan sesape . tapi dah penat berfikiran positif kot ni . Plus, now I already have a car . sakit weyy mane na bayar kereta mane na bayar loan study mane na bagi parents sume mane na jimba eh itu ta temasuk ek ? haha .

Pastu, g interview salary pon ta berape na besh jugak . aku ni demand sangat ke ? aku demand based on my experience je . hmm .

Act, na cite last saturday aku gi interview kat one of properties company kat somewhere lah . Kerja ni pon di recommend oleh one of my 'accidentally' best buddy gak . Thanx to her . hehe . Time aku interview , the interviewer memang berjaya meng'convince' dan aku pon trying to convince her tapi aku sebenanye tapaham dan ta berani dan ta ta ta sebagainye lah . haha aku blur dah ni . yela, I mean time interview memang lah cerita ye ye kan . Tapi takut bile dah start lain pulak jadinye kan . Yes, bile baca part ni misti you guys evaluating me as kinda yang 'COWARD' ta berani ambil risiko . Yes, I am . huh ! please bell, change that , be brave , grow up . kalau ta sampai bile bile kau ta maju . sigh ~

Okay lah motif sebenar entry aku kali ni adalah adakah aku sesenang je na terima keje lain yang ta meng'offer' gaji yang di'demand' oleh aku . or I should try first . Orang kata ' Be brave to take a risk of something cause we don't even know what are waiting for us in future' . Tu la kan , setiap kerja yang kita dapat tu mesti ade pro & cont .

Ta semestinya apa yang kita na kita dapat . Tapi kalau kita usaha dan redha dengan ketentuan Allah tu mesti Allah akan menjanjikan sesuatu untuk kita kan . Eh ? dah masuk aspek kehidupan dah ni . Jauh nau dah kau ni bell . hak hak . Adoi aku sangat confuse. Mak aku pesan fikir masak masak sebelum buat keputusan . Tapi aku dah besa kan takan aku na depends on people decision jugak kan . urghhhh ! grow up and make your own decision and deal with it whether it will end with good or bad consequences bell . yes I will . Be brave to take responsibility . wahhhh ! kelas kau punye cerita bell . *Motivate diri sendiri letteww aku ni LOL*

So, moral values nye adalah THINK WISELY BEFORE MAKE A DECISION . haha tetibe . :D
Okaylah . da habes lah cerita sampai sini k . Signing off here .


p/s: Maybe I'll take the challenge . Rezeki Allah is everywhere as long as you make an efforts to get it . Insha'Allah . All that you have to do is WORK HARD & JUST ENJOY WHATEVER YOU DO WAN NABILLA NATRAH ! :D

Friday, November 4, 2011

Sakit . Sick . Sakit . Sick . Sigh ~


1.22 pm . 2011, November 5th . Saturday . Office desk .

*tengok cermin - muka pucat* huaaaa apelah na jadi dengan si Nabilla Natrah ni ?? manjang sakit . dah Allah tu na bagi sakit aku na buat ape weyy . ni tadi baru pas balik dari clinic for blood test . Alhamdullillah everything normal . no dengue or any serious disease . but . there is a but . I have a serious LOW BLOOD thingy . As per doc said and per test blood result I considered as a ANEMIAL . Noooooooooooo !!! that was SCARY !! Anemia can cure kan kan kan ?

Bell kau kenape ni bell ? dulu kau ta macamni pon ? ni da teruk sangat dah ni ? ape yang buat kau jadi macamni bell ? janganlah macamni bell . Orang lain happy happy nanti kau dok tersadai atas katil sampai ke tua . Ya Allah jaohkanlah . Aku tanak macamtu . Aku na happy happy jugak macam orang lain dengan family dengan kawan kawan . huaaaaaa !!! jadi MAKAN ! MAKAN ! MAKAN bell !

Baiklah Doc ! Aku akan makan walau apa jua rintangan yang mendatang . Tidak akan ku skip makan lagi . Aku akan makan mengikut waktu dan yang berkhasiat ! Jeaayeahhh ! chaiyok chaiyok !

Sedihnya bile tengok orang lain semua membesar dengan sehat dan kuat tapi aku umur je membesar badan mengecut . muahahaha ! Sumpah na jadi macam orang lain yang sehat happy dan kuat . Kalau kuat je tapi ta sehat ta gune jugak kan . Name je SUPERBELL konon . kau hengat kau letak SUPER kat depan name kau tu tetibe je kau ade SUPERPOWER ? kopok SUPERING hado . ROTFLOLOLOLOL !

Okaylah signing off here . na pi makan . kang pengsan . ohhhh noooooo !! -,-'

Friday, October 21, 2011

Less than a month to go . :'(

October 21st, 2011 . Friday . 6.53 pm .


Hello and Assalammualaikum peeps ! harini agak slow sikit lah aku . maybe sebab na post entry yang sedih kot . haha . Entry aku kali ni aku special dedicated to my ex . Tapayah la aku mention name die kot kat sini . Atas sebab sebab keselamatan . macam CIA ta ? keke .

Less than a month or lebih kurang a month and more die dah na menamatkan zaman bujang die with someone yang lebih better dari aku . sangat sangat better dari aku . A very very big day to go for him nearly . Aku tade apelah na dicakapkan sangat . Just na wish sikit kat die .

" Thanx for ever being a part of my life . You taught me a lot of things . You encourage me to be brave . You always challenging me to do things that I've never done before . Never forget crazy thing that we've done together . haha . You such a crazy person I've ever met . While I'm writing or actually typing this I always recall all the thing we've been through together . Such a crazy and awesome memories .

Yes, I've to admit that our relationship is more bitter than sweet . but, that is the best part in my chapter of life . you are just crazy . ya crazy , thats all I can say about you . and for that craziness, I will never able to hate you even forget you . It will never happen in my life . You are the best thing I've ever had . But, you know what people always say 'if you love that person you have to let them go' . And for that , I know you love me thats why you just let me go . Same goes to me . (but actually that quote is just for 'sedapkan hati' je . haha) no matter whatever reason for us to break up but I know that is happen because we want THE BEST in our life . He know better than us . Yes, ALLAH knows better than everyone .

One thing that I want you to know that I have no regret at all by knowing you . Besides, I'm so glad I had you in my life . You taught me so well about LIFE . You give me a thousand LESSONS in my life . Thanx for everything and sorry for all my wrongdoings since I know you until I lose you . I'm the happiest person in the world when I can see you happy 'buddy' . "

Ahhhhhh . This is the feeling that I hate the most . The feeling that I just want to cry . huaaaaa . sobs sobs . D': . but, itsokayy lah ni SUPERBELL hokkayy . I'm done dealing with this all this miserable and I'm already got up to build my life again . Jeaayeaahhh ! You go girl ! eh lebih ni pulak . teehee .

Btw, before I'm signing off from this 'the most sad chapter' in my blog . Because , I don't want to post any sad entry lagi for my blog ni . This is second time I guess and LASTTTT hokkay ! haha . I just want to wish ALL THE BEST AND LUCK to him, the person that once I had in my heart .

So, I guess that's it for now . All praise goes to Allah because I'm still I am now and for everything that He gave to me . ALHAMDULILLAH .

I am signing off here . Bye and Assalammualaikum . (:

Monday, September 26, 2011

ATTENTION TO LADIES: BEWARE OF JERK OFF A.K.A BULLDOGS !


3.31 am, Tuesday, September 27th, 2011


Why we comparing JERK OFF as a bulldogs ? because they bite . LOL . kidding hokkay . okay pepagi buta ni tadelah na becerita hape pon just na kongsi cerita pasal lelaki lelaki yang patot kita jauhi . Jyeah ! saya sebagai wanita harus mempertahankan hak hak wanita supaya tidak dibaham hanjing hanjing seperti species jerk off ini .* dah macam pak jabit pulok . kakaka .

Antara criteria criteria lelaki bulldog ni adalah :

- ayat manis . ayat dorang ni ya rabbi kalau burung kat atas tu denga bole jatuh la . :D
- baik nau hati tapi ada makna aa . contohnya, tade duit bagi pinjam duit . na pegi mana mana die sapot . topupkan n etc padahal die sendiri pinjam duit orang . kakaka .
- caring semacam tapi ada maknanye punn . haha .
- kalau pandang perempuan dari atas ke bawah sambil otak men'scan' . paham paham sudey . LOL
- cakap na mendongak ke langit je tapena na jejak bumi . err tapaham eh ? means cakap besar padahal haprak . weyy pigi dahh lu !
- kaki temberang, kelentong, penipu, bida'ah haaa sume die la tu . kononnya ikot lagu p.ramlee la tu madu 3 'misti pandai pembohong, mesti pandai temberang' . haishh .
- take advantage kepada perempuan yang dah tangkap syok kat die . especially yang naive sangat . hmm ni bole dibahagikan kepada harta, tubuh badan dan juga psikologi . dan ia sangat complex serta tidak sesuai untuk dibincangkan di sini ye . harap maklong . hehe .
- tade hati perut , buta hati , bute perut , buta huruf , buta warna semualah hahaha
- sellfish yang terlampau .
- and selalunya diorang ni stylo . haaa ni la masalahnye ni . ramai perempuan memey la minat kat lelaki jenis stylo ni termasuklah haku . hahahadoi . tapi ta semua yang stylo tu jerk off hokkay . don't get me wrong . hee .

Ini antara yang obvious lah yang boley kite nampak kat lelaki lelaki jerk off ni . tapi banyak lagi yang ta terfikir dek akal pepagi bute ni . But sometimes, kita sendiri tertipu dengan kebaikan seseorang lelaki tu padahal perangai sebenanye mengalahkan syaiton nirrrojimmmm . hahaha . Cerita die sekarang adalah mostly perempuan suka lelaki yang sort of  JERK OFF a.k.a woof woof ni . bak kate orang America 'Girls love bad boy' puiiii ! bahahaha .


Tapi, kite kadang pon leka and ta perasankan yg lelaki tu sort of kan . tup tup dah terkena . Tapelah yang penting niat kite baik . pada yang dah terkena ngan bulldogs ni jadikanlah ia sebagai LESSON and EXPERIENCE okay . Allah memang sengaja temukan korang dengan mereka mereka ni supaya korang sedar. Yang belum terkena doa doa lah jangan terkena oleh mereka yang durjana ini .

Na kongsi sikit kata kata semangat kat entry ni , ni pon aku google je tapi dah ubahsuai sikit la ayat die . hee . sila lah baca misti korang rase bersemangat sikit . hee .

kadang kadang tu, Allah menemukan kita dengan orang yang salah dahulu, supaya :

  • supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG, kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang awesome untuk kita, dan dia bukanlah pilihan yang awesome untuk kehidupan kita pada masa depan . hee
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah, supaya kita dapat gain experienced and knowledge yang tak semua orang rase . 
  • supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, kita masih ada rasa bersyukur yg teramat sangat kerana Allah selamatkan kita .
  • supaya kita sentiasa berdoa kepada Allah kerana menginginkan yang terbaik dalam hidup kita .

So, kalau na yang terbaik dalam hidup kita , kita pon mestilah berusaha untuk menjadi yang terbaik . macam yang dalam ayat ni . google gak ni . hehe .

" Sekiranya anda pernah berdosa besar, dan berkeinginan pula didampingi oleh pasangan yang soleh atau solehah . Maka, perbaiki diri anda dahulu dengan tidak mengulangi akhlak buruk yang lepas dan berterusan membuat amal-amal baik, pasti Allah akan hadirkan . Insha'Allah :D


weee . naik semangat saya hokkay . haha . harap harap entry kali ni dpt bagi semangat kat korang jugak . Insha'Allah . Just berkongi benda baik kan . ape salahnye . 

That's it lah for today . I'm bell signing off here . :)



Friday, July 22, 2011

Are we had a great weekend last week ? hmmm . lemme think about that . =,='

Hye everybody ! I'm Maria Elena is a Greek Helen . bahahaha . suddenly aku terasa pulak macam na jadi blogger famous macam si Maria ni kan . Kelass kau mariaa ! tapayah la famous famous sangat kan . kang kalau dah famous kang orang bagi comment ke massage ke kite buat tatau je kan . pastu sakit pulak hati orang tu (sebab aku pon pena buat camtu bagi mesej kat artis tapi tade respond) bahahaha .

Okay entry harini aku just macam na menceritakan kembali ape yang berlaku sepanjang last week . tadelah detail tapi at least na juga luahkan ape yang berlaku and ape yang aku rase sepanjang last week . Mengikut observation yang telah dibuat oleh aku sendiri , aku mendapati last week I just had a quite great weekend lah . not too great but just quite havoc .

Last week aku sibuk dengan Floria Festival 2011 . Floria Fest ni memang dah jadi tradisi kat Putrajaya ni sebab every year memang ade . tai aku tatau la pulak dari zaman bile . Floria Fest tu ape ? ooo okay Floria Fest ni pameran bunga bungaan * ya Allah ayat aku hahaha . Pendek kata, Floria Fest ni bagi peluang kat orang menunjukkan skill dan kreativitinye dalam menggubah dan meng'customize'kan penggunaan dan kecantikan bunga itu . keke .

So, apa pulak kaitan Cruise and bunga ? dah macam lagu Rahimah Rahim pulak . Gadis dan bunga . bahaha .

eh eh aku da na balik lah . Esok aku sambung eh . haha . bubbye ! (:

to be continued ..

ya ampun ! ni dah na masuk 2 minggu selepas dah ni baru na sambung entry ni . mak gile busy nok ! hahaha . okaylah tamo panjang cerita . sepanjang minggu minggu lepas apa yang aku face ade dalam pix pix yang aku akan publish kat bawah ni . hee .

Floria Fest 2011 .

 With family . (:




On duty .











 
Ulangtahun majalah yezz ! One nation emcees , V.I.P and other celebrity attend at Cruise TasikPutrajaya .





  


whoaa ! so korang evaluate sendiri whether great or not . hiks . 
Bell signing off here . babai !

Friday, July 8, 2011

Semangat raya dah ade weyy ! hahaha

Friday (TGIF) ;P . July 8th, 2011 . 1.30 pm . Desk Office againn .

Assallammalaikum w.b.t . Sopan kan kan kan ? harini kan hari Jumaat . ngeeee ! Hari Jumaat baru kau hengat na bagi salam Bell ? hahahadoi kene batang idong sendiri ni . Harini na cerita pasal upcoming puasa n raye lah boleyy ta ? hahaha awal gile kan . tapi aku rase aku gile bersemangat na raye tahun ni . tatau apehal ? kalau taun lepas aku memang tade mood sangat tapi tahun ni memang terbaekk . hahaha .

Fyi , baju raya mak dah beli hokkay uolss . Tinggal na fikir rambut hape je na buat tok raye ni . haha . Gile ta gile lah puasa pon belum start heboh na raye kau ni bell . kau dah kenape ? buang tebiat ? puasa ganti belom tebuat lagi syaitonnn ! hahaha .  

Tape tape 'pelan pelan kayoh' bak kate john f. kennedy . kah kah ! Ni aku na kongsi dengan korang lah pilihan pilihan pilihan gaya rambut raya aku tahun ni . Cetengok cetengok . kot kot boley jadi inspiration tok korang jugak raya ni .

Rambut aku pendek so ta banyak pilihan . Bukan boleh panjang dalam masa singkat ni pon kan uolss . So, kite perlulah pilih yang sesuai dengan kite je . Jangan kau rambut pendek pegi pilih rambut panjang nokk . memang mak ketuk kepale kau laju laju kalau mak jadi amoi saloon tu tahu ! hahaha .


Okay okay . Mari lihat lihat dan jenguk jenguk style style ni :




Memang style gile macam haram  tapi macam salah tema je . kau na raye ke na sambut christmas ni bell ? pasti kene hempuk dengan Hj Omar Baki nanti . Sile behave hokkay bell . Ay ay captain ! haha .

Okay okay lain pulak . Cekidauttt !


whoaaa ! i love this muchosss ! hee . tapi memang ta lah jawabnye . abah bukan bagi . hmmm . nexttttt .

 

Alalalalala somelllnyee . tapi biase je kan . hmmm . nexttttt lagikk ! 


 Ni dah memang rambut haku . tinggal lagi ranbut die lembut and ta berserabut macam haku bahahaha . alaaaaa boringggg . jap google lain eh . 



bile rambut aku na panjang . huwaaaa ! gile somel si Hayden Panettiere ni buat rambut cenggini woiii .


Hmm . dah la dah la . stop dah cari style rambut . sebab aku rase aku stay dengan rambut aku yang sedia ada ni . alter sikit sikit je kasi kemas . paling busuk pon aku hi-light or blonde je sikit . 

Ta pon aku pakai tudung jela raye tahun ni . Habis cerita . Pening kepale sangat na carik style yang appropriate . hahahahamek kau ! 

Okay lah esok aku sambung , oppsss taboley pulak esok jaga booth di FLORIA FEST 2011 . hehe .
Insya'Allah my family pon datang . yeehuuu ! rindu sangat kat diorang . Hope everything going sooooo fine tomorrow and another tomorrow . Amin ya rabbal alamin . 

Korang pon datanglah . Macam ade pulak yang bace kan blog roblog goblog aku ni kan bahahaha . 

Ni mak na promote sikit dari company mak nok . CRUISE TASIK PUTRAJAYA .



Meh lah datang sini ramai ramai . BESH hokkayyy !


I'm signing of here fella ! Enjoy your weekend . love muchos . XOXO !