Friday, July 22, 2011

Are we had a great weekend last week ? hmmm . lemme think about that . =,='

Hye everybody ! I'm Maria Elena is a Greek Helen . bahahaha . suddenly aku terasa pulak macam na jadi blogger famous macam si Maria ni kan . Kelass kau mariaa ! tapayah la famous famous sangat kan . kang kalau dah famous kang orang bagi comment ke massage ke kite buat tatau je kan . pastu sakit pulak hati orang tu (sebab aku pon pena buat camtu bagi mesej kat artis tapi tade respond) bahahaha .

Okay entry harini aku just macam na menceritakan kembali ape yang berlaku sepanjang last week . tadelah detail tapi at least na juga luahkan ape yang berlaku and ape yang aku rase sepanjang last week . Mengikut observation yang telah dibuat oleh aku sendiri , aku mendapati last week I just had a quite great weekend lah . not too great but just quite havoc .

Last week aku sibuk dengan Floria Festival 2011 . Floria Fest ni memang dah jadi tradisi kat Putrajaya ni sebab every year memang ade . tai aku tatau la pulak dari zaman bile . Floria Fest tu ape ? ooo okay Floria Fest ni pameran bunga bungaan * ya Allah ayat aku hahaha . Pendek kata, Floria Fest ni bagi peluang kat orang menunjukkan skill dan kreativitinye dalam menggubah dan meng'customize'kan penggunaan dan kecantikan bunga itu . keke .

So, apa pulak kaitan Cruise and bunga ? dah macam lagu Rahimah Rahim pulak . Gadis dan bunga . bahaha .

eh eh aku da na balik lah . Esok aku sambung eh . haha . bubbye ! (:

to be continued ..

ya ampun ! ni dah na masuk 2 minggu selepas dah ni baru na sambung entry ni . mak gile busy nok ! hahaha . okaylah tamo panjang cerita . sepanjang minggu minggu lepas apa yang aku face ade dalam pix pix yang aku akan publish kat bawah ni . hee .

Floria Fest 2011 .

 With family . (:




On duty .











 
Ulangtahun majalah yezz ! One nation emcees , V.I.P and other celebrity attend at Cruise TasikPutrajaya .





  


whoaa ! so korang evaluate sendiri whether great or not . hiks . 
Bell signing off here . babai !

Friday, July 8, 2011

Semangat raya dah ade weyy ! hahaha

Friday (TGIF) ;P . July 8th, 2011 . 1.30 pm . Desk Office againn .

Assallammalaikum w.b.t . Sopan kan kan kan ? harini kan hari Jumaat . ngeeee ! Hari Jumaat baru kau hengat na bagi salam Bell ? hahahadoi kene batang idong sendiri ni . Harini na cerita pasal upcoming puasa n raye lah boleyy ta ? hahaha awal gile kan . tapi aku rase aku gile bersemangat na raye tahun ni . tatau apehal ? kalau taun lepas aku memang tade mood sangat tapi tahun ni memang terbaekk . hahaha .

Fyi , baju raya mak dah beli hokkay uolss . Tinggal na fikir rambut hape je na buat tok raye ni . haha . Gile ta gile lah puasa pon belum start heboh na raye kau ni bell . kau dah kenape ? buang tebiat ? puasa ganti belom tebuat lagi syaitonnn ! hahaha .  

Tape tape 'pelan pelan kayoh' bak kate john f. kennedy . kah kah ! Ni aku na kongsi dengan korang lah pilihan pilihan pilihan gaya rambut raya aku tahun ni . Cetengok cetengok . kot kot boley jadi inspiration tok korang jugak raya ni .

Rambut aku pendek so ta banyak pilihan . Bukan boleh panjang dalam masa singkat ni pon kan uolss . So, kite perlulah pilih yang sesuai dengan kite je . Jangan kau rambut pendek pegi pilih rambut panjang nokk . memang mak ketuk kepale kau laju laju kalau mak jadi amoi saloon tu tahu ! hahaha .


Okay okay . Mari lihat lihat dan jenguk jenguk style style ni :




Memang style gile macam haram  tapi macam salah tema je . kau na raye ke na sambut christmas ni bell ? pasti kene hempuk dengan Hj Omar Baki nanti . Sile behave hokkay bell . Ay ay captain ! haha .

Okay okay lain pulak . Cekidauttt !


whoaaa ! i love this muchosss ! hee . tapi memang ta lah jawabnye . abah bukan bagi . hmmm . nexttttt .

 

Alalalalala somelllnyee . tapi biase je kan . hmmm . nexttttt lagikk ! 


 Ni dah memang rambut haku . tinggal lagi ranbut die lembut and ta berserabut macam haku bahahaha . alaaaaa boringggg . jap google lain eh . 



bile rambut aku na panjang . huwaaaa ! gile somel si Hayden Panettiere ni buat rambut cenggini woiii .


Hmm . dah la dah la . stop dah cari style rambut . sebab aku rase aku stay dengan rambut aku yang sedia ada ni . alter sikit sikit je kasi kemas . paling busuk pon aku hi-light or blonde je sikit . 

Ta pon aku pakai tudung jela raye tahun ni . Habis cerita . Pening kepale sangat na carik style yang appropriate . hahahahamek kau ! 

Okay lah esok aku sambung , oppsss taboley pulak esok jaga booth di FLORIA FEST 2011 . hehe .
Insya'Allah my family pon datang . yeehuuu ! rindu sangat kat diorang . Hope everything going sooooo fine tomorrow and another tomorrow . Amin ya rabbal alamin . 

Korang pon datanglah . Macam ade pulak yang bace kan blog roblog goblog aku ni kan bahahaha . 

Ni mak na promote sikit dari company mak nok . CRUISE TASIK PUTRAJAYA .



Meh lah datang sini ramai ramai . BESH hokkayyy !


I'm signing of here fella ! Enjoy your weekend . love muchos . XOXO !








Wednesday, July 6, 2011

How to Love (:

You had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

You had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

For a second you were here
Why you over there?
Its hard not to stare, the way you moving your body
Like you never had a love
Never had a love

When you was just a young’un you’re looks but so precious
But now your grown up
So fly its like a blessing but you can’t have a man look at you for 5 seconds
Without you being insecure
You never credit yourself so when you got older
It’s seems like you came back 10 times over
Now you’re sitting here in this damn corner
Looking through all your thoughts and looking over your shoulder

See you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

For a second you were here
Why you over there?
Its hard not to stare the way you moving your body
Like you never had a love
Had a love

You had a lot of dreams that transform to visions
The fact that you saw the world affected all your decisions
But it wasn’t your fault
Wasn’t in your intentions

You the one here talking to me
You don’t wanna listen
But I admire your poppin bottles and dippin’
Just as much as you admire bartending and stripping
Baby, so don’t be mad
Nobody else trippin
You see a lot of crooks and the crooks still crook

See You had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

Oooh,
See I just want you to know
That you deserve the best
You’re beautiful
You’re beautiful
Yeah

And I want you to know, you’re far from the usual
Far from the usual

You see you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

See you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love








:')








Tuesday, July 5, 2011

Photography as a passion or trend ? hmm

Thursday . July 6th, 2011 . 1050 . Desk office .

Pagi pagi kau dah na mengupdate blog ni ye bell . Bagus sangat perangai kau . Memang boleh jadi 'employee of the year' lahh . Terbaekk ! hahaha . Hadoi bukan hape kerja semua dah settle . Na na sekarang dah ade pembantu yang membantu so kene lah bagi die belajar membuat segala kerja yang aku hadap sebelum ni . perlahan lahan ye dik . Hee . ( Ini bukan kes membuli hokkayy . Harap mak long . haha )

Topic kite pada pagi ini adalah 'photography as a passion or trend ?' . Cett dah macam ada talkshow sendiri dah ni . Berangan tahabes habes . kih kih . Okay back to the topic, nowadays we can see youth are so obsessed with photography including me hokkay . OMG ! haha . Maybe for certain people, photography are their passion but for me I just want to be in trend , so that I'm not left behind . haha . Suddenly macam geli jahh kau cakap macamni bell . bluerghhh * hokkay saye termuntah . hahaha .

Tapi act, I love of being glamour * hokkay off record yang part ni pelisssss ! haha . Sebab ape aku cakap macamni sebab bile kite glamour , baru orang ramai suke . Kalau kite ta glamour , sebelah mata pon orang tanak pandang kan . Betul ta guys ? This is REALITY . So, face it bell . hehe .

Tapi selalu yang jadi model model for photography ni yang meletss meletss (meletop hokkay bahasa mak hayyamm ) je kann . Do I look like I care ? Yang ta meletss pon boleyy hape jadi model . Snap snap pastu edit . Terus jadi meletsss ! I loike . hahaha .

Ni na tunjuk beberape contoh pix yang aku sendiri snap aku sendiri heditt . haaa tapayah na g hire photographer pong hokkay . Classs kannn ? Lepas ni picture kawen aku , aku dengan laki aku snap sendiri , then aku heditt sendiri . Jimatt nokk ! tapayah beribu riban na tempah orang . hahaha .



Ni basic je . Aku gune software PICASA .




Hehe . Ni pulak guna PICNIK software . memang dah include dalam PICASA tu dah . So it makes more easier . :)



Alaa bende bende ni semua senang . Semua dah tersedia . tinggal lagi kite guna kreativiti sendiri lah na buat gamba tu jadi macamane kan . hehe ! 



hehe . comel ta ? wuuuu wuuuu 


Hokkay la aku pon dah malas na tulis panjang panjang dah . So, I'm done here . Suddenly pissed off yang teramat sangat . HUH ! 

HokkayyBye .