Friday, January 20, 2012

At last I've make up my mind and make my own way . (:

Friday . January 20th, 2012 . Eleven forty AM . Office desk .

I got a hangover eyeayy yeayy ! I got a hangover yeayy ee yeayy ! eh terngiang ngiang pulop lagu hangover taio cruz ni kat telinga haku ni dah kenape haa . Assalammualaikum dan salam jemahat semua ! eh semua ? oppss sory mek tuliss mek bace sendiri lahh . Nan hado pong org na bace bahaha . 

Aku dah dapat kerja di melaka . At last kann . Sape na tau . Tanpa berfikir panjang mek resign jahh . Kelass ta mek ? ahahaii . Aku na buat perbezaan cara aku berfikiran dahulu dan sekarang . Ni aku raselah . Tatau lah apa orang dok kata . :3

Kalau dulu dok doubting : "Eh na berhenti ke tanak na berhenti ke tanak ?? ehhhh tanak lah . Na dok sini lagi.
                                         Kalau balik melaka tadapat gi clubing tadapat balik pepagi buta . Tadapat na pakai
                                         sexy sexy . Tadapat tu taboleh ni . Hehe . "

And konon konon dalam hati berkata: " What the hell are you thinking bell ? "
LOL .

Tapi sekarang aku tekad dah: "Eh aku kena balik Melaka jugak . Aku dok Melaka insha'Allah save sikit. Ta
                                            banyak sikit pon okay lah . Hari hari tengok muka mak bapak aku . Sejuk sikit 
                                            hati . Ahahai . Memembe pon ramai . Hehe okay lettew. "

Dalam hati lagi bermonologue : " Yeahh I made a good decision . And I hope so " *konon* 
LOL lagi sekalik

Takesa lah ape reason sekalipon aku na balik Melaka . Yang penting aku dah buat keputusan dan aku dah hanta surat resign dah pun weyy . Gile ahh ! dalam masa yang singkat aku  buat semua ni without turning back. Hahaha . Fyi, aku dapat kerja dah di Singtel @ Sudong kat Melaka Raya. Alhamdullillah.

Aku ta fikir pasal gaji sangat kot . Sebab aku fikir kalau na gaji besar je sampai bile pon memang ta move on la kan . Aku stuck je sini . Kau bukannye ade ijazah ke ade master ke na gaji besau nau . Speaking pon merangkak . Kalau setakat nyanyi lagu britney spears tu kau boleh lah bell . Tu pon bunyik minang . bahaha .

Tapi yang aku tau , mesti ade pahit maung nye nanti . Maybe aku akan menyesal maybe aku down . Kat mane mane pong kite akan lalui ni semua . Tape for better or worse I'll still facing it . That's what we call life kan . Kalau asek na manis je hidup ni baik kau dok dalam balang gula je . Tapayah kelua kelua langsung . Mati pon manis je kaedahnyee . Hahaha . 

So, I think I've ready physically & mentally . Please pray for me worlddd !! heyyyy kau bajet kau sape ?? Barack Obama ke orang na pray tok kau bell ?? hantuk kepale kau kat dinding sekarang !! LOL .

See this quotes below !


 Ehhhh ?? Salah quotess weyyyy !! bahaha .


Haaaa yang ni baru lah betol kaedahnyeee ! Walt disney lagi kelass kann . Lol . 


Eh suddenly rase na ter ter ter berakkk pulokss . Okay lah , I've signing off here .
Astalavista bebehhh chiao !



Wednesday, January 11, 2012

Mary J. Blige - Mr. Wrong ft. Drake



Don’t it seem like, like I’m always there when it matters
But missing most of the other time, a terrible pattern
The rewards I see from working made me an addict
Theres way more people that want it than people that have it
I dont get it, I would hate to think I tricked ‘em
They fall victim to my system, guess I sure know how to pick ‘em
And I’m always her regret, yeah, I’m always her regret
And I always make it harder on whoever’s coming next
It goes up and down, it’s just up and down
She’s crying now but she’ll laugh again
Cause we on the rise and she here with us
In expensive shit, just keeps happening
She loves it, she stares at me like who does this
And we hold hands while I pray that she’s not the type to hold grudges
I’m wrong..

Bad boys aint no good
Good boys aint no fun
Lord knows that I should
Run off with the right one

Me and Mr Wrong get along so good (so good)
Even though he breaks my heart so bad (so bad)
We got a special thing going on
Me and Mr Wrong (mister wrong)
Even if I try, no, I never could
Give him up cause his loves like that
Aint no way that I’m moving on
I love my Mr Wrong

Hung up off your good
You call and I run
My family's screaming at me don’t do it
Don't do it Mary.
I guess they never had none

When he put that loving on me, I can’t think of nothing
That’ll make me walk out
I’m holding on
I love my Mr Wrong
He be kissing and touching on me
I can’t help but love him
I must be out my mind
For going so strong
I love my Mr Wrong

Me and Mr Wrong get along so good (so good)
Even though he breaks my heart so bad (so bad)
We got a special thing going on
Me and Mr Wrong, (mister wrong)
Even if I try, no, I never could
Give him up cause his loves like that
Aint no way that I’m moving on
I love my Mr Wrong
:(