Friday, April 8, 2011

Upcoming bulan 5 yang sadis :'(

Hmmm . lama dah ta update blog aku ni kan . Okay entry harini aku rase sedih sikitlah (pailang pailang pon dalam hati ade pokok bunga gak weii hahar) . Act, aku sedang memikirkan bulan May akan datang ni banyak yang akan berlaku . tapi kebanyakannya yang sedih sedih jelah .

First, bestie aku Nurazrina Azah a.k.a Amoi akan berkahwin pada 29 May 2011 tapi aku tadapat pegi . reason nya adalah amoi duduk di Sabah sinun pastu tiket mahal sangat dan aku tade kawan na pegi . uwaaa ! aku na pegi sangat .

Kami sangat rapat . Aku jumpa die time kolej . kitorang ta sama course pon . tapi satu bilik . kami sangat sekepala tu yang jadi sangat rapat . kami selalu makan sama, mandi sama, tido sama, shuffle sama, nyanyi sama, menari sama sama, gelak ta hengat sama sama, sampai menanges pon sama sama . bahaha .
  
   Hensem kan kami dulu . har har .

Di bawah adalah gamba gamba pre-wedding mereka . sob sob . :'(




Duan & Amoi . Since puppy love . Study la konon tu . haha .


Lepas study, usik usik rambut pulak . hhmmphh nyampah ! * jeles ni sebenanye haha


Haha . Comel kan dorang . <3 <3 * berangan sudah kau bell @,@


 
And tadaaa , finally they really meant to be . I'm happy for you sayang . love you moy . :'D


One more thing yang akan menyusul this upcoming May is hmmm aku rase when it comes to that day aku akan publish to this blog entry . Uwaaaa ni lagi lagi lagi sedihhhhhh . huh tape I am SUPERBELL okay . STRONGER than ever . har har ! 

Okay lah guys, act aku belum habis kerja ni . harini aku ada event yang perlu di handle . 

So, penyamun penyamun semua malam ini kita kerja overtime ! 

Har Har ! 
  
Adios babai bhai !













Sunday, April 3, 2011

Times fly . sigh ~

4 April 2011 . Isnin . Seorang wanita dilaporkan malas na balik ke putrajaya semula kerana beliau merasakan yang masa begitu pantas berlalu . Belum pun sempat na berehat rehat dan berjimba jimba lagi hahaha . adoi . kenapa lah sekejap sangat masa ni berjalankan . (tu baru berjalan cuba masa tu berlari muahaha) tapi tapelah . tanggungjawab tu penting okay bell . ay ay captain ! hmm .

Okaylah . aku da na siap siap . mama da bising bising tu . mana taknye satu hape ta kemas lagi . ni memang gaya tanak balik je ni . kih kih . baiklah mama adik siap skrg .

k guys, ade mase aku continue lagi . babai bai ! :D

Saturday, April 2, 2011

Di Melaka bersama sama family tersayang * love love

3 April 2011 . 1.21 am . (a'ah dah macam baca berita lah pulak haha) . aku kat atas katil bilik rumah aku yang sangat selesa, nyaman dan amat dirindui even sangat bersepah haha . harini aku memang cuti . so, aku baliklah kampung . rase dah lame sangat tabalik rumah aku ni . da rindu sangat kat semua termasuklah kucing kucing aku , tv , makanan , katil tilam , washin' machine bahahaha .

Sampai rumah tadi dalam pukul 7.30 pm . Act, aku naik bus je . Al-maklumlah loyal driver aku tu bahaha . aku sampai je Melaka Central then terus ambil bas ke taman aku . Sampai je depan taman aku tengok kakyong dah tecongok tunggu aku dengan motor die . Sebenarnya, bas akan berhenti depan taman aku je n aku kene menapak lah sampai rumah yang agak jaoh jugak . tapi tadi aku dah roger kakyong awal awal suruh standby hiks . tengok betapa sayangnye kakyong kat aku . korang hade ? hade ? haha . chill chill . sempat lagi kakyong beli burger depan taman tu . aku pon ape lagi pau lah sekor burger jugak . muahaha .

Sampai je rumah aku terus tengok tv . channel pilihan aku ape lagi astro prima lah semata mata na tengok johan n zizan . kebetulan ade pulak cerita 'the best of raja lawak kumpulan balas' aku pon hape lagi ta melepaskan peluang lahh . haha . Act, I'm kind of 'jozanmaniac' . LOL . tatau lah kenapa minat sangat dengan diorang ni . and aku tau ramai yang minat diorang . sebab diorang ni besh sangat lahh kot . haha .

Esok aku na keluar with my lovely friend Nia . Nia ni lah yang selalu teman aku kalau aku balik melaka . bagi aku die kawan yang sangat baik . kami berkongsi cerita dan rahsia bersama (dah macam rancangan NONA pulak aku rase haha ) . kalau aku balik melaka wajib aku hang out dengan die . kitorang sekepala . sebab tu kami bole jadi bestfriend . before aku balik aku memang da roger die cakap aku na balik . Mula mula die cakap die ade ape hal entah dengan officemate die . aku merajuk * uuuuu . pastu tibe tibe jadi pulak . aku da ta merajuk da . * uuuu lagi . hahaha . siap col aku tadi na suruh pakai baju same kelua sok . hoi ingat kita ni sekolah lagi ke ? na pakai baju same same ha ? hahaha . tapi tape lah besh jugak kan sekali sekala . okay bebeh see you tomorrow . :D


Cantik kan ? but sorry she's taken . hahaha (gelak rika sumantho)


dua orang budak jakun tapena tengok kuda laut . hahaha . ROTF ~

atas rumput . na jugak tu ambil gambar macam orang lain bahaha .

Btw, sangat tasaba na jumpe kau sayang . hee . hope , we can make our day tomorrow . :D

So, I guess I'm finished updating my blog here . and now its landing time . hehe . Gudnite y'all !

p/s: aku tataulah kenape aku pilih background blog aku yang ni . hish geli pulak bulu keti aku nengok . kunun comel la tu . mamang comel macam na bagi penampo je kann . esoklah aku tuka . da ngantok sangat da ni . bak kate orang key hell 'taleh go y'all' hahaha . gudnite again . xoxo . gossip girl ! =,=

Friday, April 1, 2011

Al-kisahnya JPJ test ohhoiii !

hello, hye, assalammualaikum . hehe . hari ni hari kedua aku mengupdate blog . rase gedix pulak ade blog blog ni alahaiii . kui kui . lantaklah sebab aku rase dah terjatuh cinta pulak dengan benda alah ni hiks . * gelak gedix .

As I said yesterday, harini aku ade test JPJ . Aku punya lah bangun pagi pagi berkobar kobar na siap ni . berebut dengan roommate aku lagi na mandi bagai hahaha . Sekali tade airrrr ! Grrr . Al-kisahnya terpaksalah aku tumpang mandi rumah orang bahaha . teringat pulak time kat hostel sekolah dulu selalu tade air . malam malam tadah air dulu standby tade air pada esoknya . hahaha . seronoknye zaman sekolah dulu kan .

Okay okay sambung cerita . aku da siap siap abang yang ajar aku drive tu dah tercongok rupanya kat bawah block tu tunggu aku untuk dibawa ke test jpj . aku sampai dalam pukul 8.40 am macamtu . sekali aku sesi 3 last sekali daaa . aku tunggu punya tunggu punya tunggu akhirnya sampailah turn aku pada pukul 3.15 pm (lebih kuranglah) . aku menunggu dengan penuh sabarnya even sebenanya aku bukanlah seorang yang penyabar . sebab orang pesan orang yang sabar itu besar ganjarannya .

Tup tup betul lah apa orang cakap tu . AKU LULUS ! yaay ~ hahaha . Alhamdullillah . Da boleh dapat lesen . :D . apelah da tua bangka baru na ade lesen ke bell ?? haha . lantaklah janji aku da dapat lesen sekarang . Alhamdullillah sangat . and I've to step forward . Insya'Allah . :D