Monday, December 24, 2012

Christmas Eve (Unrelated title)

Its Christmas dude. And that's mean Santaaaaaa is coming to townnnnn ! Woohoooo ! Haha apa gila meroyan malam malam christmas ni bell . Hahar . Okay semula semula . Its Christmas dude. And that's mean in another six days , we will have a NEW chapter in our life . New year la new yearr 2013 . Susah nauuu na cakap . hahah .

As usual, there's a lot of things happen along this year . A lots lots lots of things happen . The bitter , the sweet, scary, worried, confusing , the pro, the contra and the feelings that we're never able to describe by words. But from all that, one thing that I'm so aware is, it makes us who we really are today . Times is a brilliant teacher and experiences is an awesome lessons.

Tapi serious macam ta percaya lagi beberapa hari dah na masuk 27 dah . Muka muda rumaja cenggini dah 27 ? Gila ah ! Muda rumaja sangattt *tangan atas bahu mata juling*  Har har har . Ogayy TUA TUA TUAAAA . Makanya aku dah rasa tahap loser dah ni sebenarnya disebabkan dalam usia ku yang dah na senja tak senja sangat ni, still  macam macam yang belum aku kecapi lagi ni woii ! kecapi?? hahah hahah

Budak 16 tahun nowadays aku tengok dah bawak LAMBO pegi sekolah. Slumberr . Aku ? aku slumberr gak bawak VIVA aku pergi kerja . Parking baik depan kedai tayar sebelah office sebab tamampu na amek parking dalam building office. Huk alohhh ! har har . Tak kisah lah tu semua janji apa yang kita own memang origin dari titik peluh kita sendiri kan. Giteww. Hihiks.

Since dah na masuk 'Twenty thirteen ni. Urgh. Awkward pulak bunyi dia. 2013 sudahh. Lol. Macam macam benda berubah. Kawan kawan dah kurang yang SINGLE. ehek ehek . *gedik* Yang dah bertambah family member. Yang dah berubah ke arah yang lebih baik. What a beautiful life we have actually. Shukur.

Aku ? aku camni je lah. Chill as usual. Hahah. Selagi ada usaha adalah rezeki tu. Makanya, esok aku memang na kena berusaha bangun pagi na pergi mencari rejeki tu sebab aku ta cuti christmas pon uols. Harap maklong. *nanges hentak kepala kat dinding*

Makanya, kak nitaa na tido dulu. Selamat malam semua. Jangan mimpi manis nanti terkencing malam. kak nita sayanggg semuaaa . Kbai. *sit up 1000x- dalam mimpi*

p/s: aku baca balik aku sendiri tadapat point apa yang aku sendiri cuba sampaikan. bodo. hahahahah. kbai.


Monday, July 9, 2012

Life ain't about happiness only

Do you ever met a person who never get enough with everything ? Do you ever be friend with a person who want more and more and more ? Or do you the person that I'm just talking about ? Yeah me too . Always feeling so bad , insecure , never get enough with everything , never done anything good , give up so quick , no confident , bad decision maker , over socialize , and everything bad . HaHaHa . What else I can say ? negative thinking running 24/7 in my head . Do you realize that? Always . 

But,I've my own method to overcome all this bullshit? By thinking "life is ain't about happiness only" We are all the troublemaker . Everyday we will create a trouble even only just for the fucking smallest things . And its still called trouble. My life are always bullshit . Bullshit here, bullshit there, bullshit everywhere . But that bullshit makes me grow strong day by day . You don't have any option in this life except being strong . You will automatically find your guts when you realize there's no one will be with you till the end of time . By the time goes by, we will learn new things after new things . But the worst part is the 'bullshit' will never stop haunting you . Its just come and go . That's what the lesson for . To survive . 

 Be original . Be kind . Never forget our originality . Humble . Play hard . Party hard . Aikkk ? Trololol Signing off here . Genait super sapiens . *poof* *disappeared*

Wednesday, March 21, 2012

Maybe

I'm maybe crazy but not crazy enough to do most crazy things in the world .

I'm maybe strong but not strong enough to face my worst weakness .

I'm maybe had a frigging brokenhearted time because of losing boyfriend but not as worse as brokenhearted people who losing their family.

I'm maybe poor but not as poor as people who begging for a piece of bread and live on the street .

I'm maybe bad but I'm not bad enough to stole others happiness .

I'm maybe had a knowledge but not smart enough to use it for solving certain problem .

I'm maybe had a lot of friend but I'm not good enough to pleasing them all the time .

I'm maybe not a daughter to be proud of but I'm always trying harder not to troubling my family .

I'm maybe naive but not naive enough to let people make fun of me .

I'm maybe useless but not useless enough to be jobless .

I'm maybe heartless but not heartless enough to see people that I love, hurt so bad .

I'm maybe stupid but I'm not stupid enough to still get involved in this fucking misery business .

Dark side is in everybody whether it visible or invisible .

Different people make different life .

Tuesday, February 28, 2012

HAKIKAT .

Dunia kita berbeza

Kau bersepatu emas

Sepatuku hanyalah kulit kaki yang semakin mengeras

Berlian langsung kau tidak hairan

Tetapi aku melihat pon belum berkesempatan

Ya, ada yang bilang semua manusia sama

 Tetapi hakikat sebenarnya kita sangat berbeza 

Berbeza dari pandangan sesama manusia juga

Berbeza dari perihal harta

Sehinggalah ke perihal kasta 

Cuma di sisi Tuhan kita adalah sama

Tapi manusia tetap manusia 

Manusia bukannya Tuhan

Yang bisa menentukan 

Balasan kepada setiap insan

Kita tetap berbeza

Kita tetap berbeza
 
 Terimalah hakikat wahai AKU

Jangan kau duduk berteleku di situ

Hanya kerana tidak sekufu

Jadikan ia pembakar semangatmu
 
Bangkit dan teruskan hidup supaya lebih maju.


Poetry wannabe giteww . Hahaha . Kelaka pulak baca balik . 

Adios sayonara astalavista bebeh bye !








Tuesday, February 14, 2012

Stereo Heart Broken . *ta pasal*

I once had a HEART .

I gave it to you .

But you broke it .

Now my HEART too broken to have anyone else in it .

The E.N.D .

Monday, February 13, 2012

Hari pertama .

Assalammualaikum wbt .

Bole ta kali ni aku na tulis blog serious no joke joke anymore no no no . Ahahaha memang tadapat la 
jawabnye jack . Kawan kawan baik aku dari sekolah lagi dah entitled aku as 'pak lawak' 'tukang karut' etc 
kot . Naturally katenye *tangan atas bahu mata juling haha* . Tapi kawan kawan aku jela paham lawak 
'genre' ape yang aku deliver ni . Ta semua boleh terima uolss . Kang sentap tapasalll iols na kena pujuk . Ta 
kuaseeee mekkk . keke .

Okay, jump to the main point entry harini . Today act, is my first day 'running errands' at my currently work 
place which is SingTel . Hehe tadelah running errands sangat uols . Iols training je dengan newcomer yang lain . Kaedahnya tu dah macam zaman study kolej kolej dulu ye . Best uolss ! Iolss sukeee sangggatt !*mak 
jemah in action* Making new friends, yang penting cuci mata . Bersih betul mate iols harini . Sebab ramai 
yang hensem hensem giteww . Ahaks ! *gedik ya rabbi*  Sporting sangat lah weols harini .

But a very sad sad news, I'm no longer anymore with that group starting tomorrow cause of I'm the one yang 
different department . huahhhh sedihhh . Tapi kenapa aku sorang je yang lain department ek ? aku pon tatau 
na jawab tu . Biarlah ia menjadi misteriii misterii misteriii iii iii iii *echo* .

Kesimpulannya di sini , overall of over the top over acting sanggggattt ! Hahaha . Okay harini Iols bagi 4.5 
star out of 5 star . *gedik siap na rating by star bagai feeling feeling stardust sanggattt ni ahaks*

Kite tengok esok pulak bagaimana . Adakah bintang masih begemerlapan ? Jangan lupa saksikan kami esok 
di Money drop *AC Mizal puloksss kaedahnya* terjun longkang sekaranggg belll trololololol .

Okay, signing off here fella design . <-------- suka sangat tambah penjodoh bilangan meraban sendiri . lol .
Kbai . Assalammualaikum . Adios sayonara astalavista bebeh ! :3

Saturday, February 4, 2012

I'm home forever babayyyy !

Wanna be my chammak challo ooo oo . Wanna be my chammak challo oo oo . Itu lagu favorite mek for the time being hokkay . Take noted paparazzi ! Akon nyanyi hindustan tau . Kelas giteww . Kau mampu ? ahaks *sorry maria elena I copycat you punye ahaks sikit*

Ni mek sertakan link die tu kat sini . Memang SRK ftw ! tapadan umur ta pernah kalah na jadi hero jugak . ahaha . Oppss mulut kau bell . Kena cantas dengan Dato' Ali rustam baru tahu . Dato' SRK kate die . Gimme pai dua dua dato' ! *pelepap bunyik 3 tapak tgn* ehh ? ta pasal . :3

 http://youtu.be/binyheGWAkQ

 Okay dah . Aku bukan na cerita pasal SRK pon sebenanye . Cerita die skrg aku dah dok rumah mak bapak aku sampai bebile . Yabedabeduu !! *over the top kau bell . marah jiran sebelah . kui kui*
Seronok tahu dok rumah parent semula . Senang na makan na tido na tengok tv na basuh baju*mama yang basuhkan kihkih* . Aishh tapi bukanlah itu sahaja seronoknya tapi hari hari dengan parent . Harap harap bukan buat jahat lagi dengan dorang macam dulu tapi dapat buat baik . Itu yang aku kejar sekarang ni . *eh ? suddenly scene bertukar sedih- guruh kilat berdentum hujan turun aku kebasahan sambil tadah tangan ke langit ala ala cerita nur kasih giteww lol* Yang penting Kap ba ra kap alip ta nun tu . KEBERKATAN ye anak anak . Ahahak feeling feeling khatijah tan dalam dunia baru puloks kaedahnye . Insha'Allah . :)

Just imagine je pagi pagi bangun dah ade breakfast, compare dengan dok sorang pagi pagi je ta sempat na buat breakfast pon beli je bile da sampai office tu pon kalau baru baru dapat gaji  bile dah hujung hujung harammm dapat makan breakfast . kah kah kah . Pastu malam makan kat rumah je mak dah masak . So homie douh ! ahaks *tiru maria elena lagi sorrayyy maria*

Yela , bak kata orang selagi boleh spent time dengan parent spent time dulu habis habis before its too late . Amvoi amvoi amvoi bell *ala ala azwan ali mak hayam kelass seantero malaya* hak hak .

Tapi memang ade je yang ta besh die sebenanye dok under tiak mak nih . Yela as a young woman bujang trang tang tang gitew kan mestilah kite na bebas all the time kan . Frankly speak, memang aku rase ta besh lah when comes to this part tapi tapi tapi dari sini lah aku na belaja untuk meng'slow'kan social life aku . Sampai bile lah gamaknye na asek enjoy je kejenye kan . Insha'Allah . Ta cakap lah aku terus berubah tremendously kan tapi aku harap aku boleh ubah diri slowly . *halo on my head*

Aku maafkan kamu . ta perlu kita bertemu cukup kau tahu . Ada teratak di hujung kampunggg ! ewahhh ! haaa nampak ta tu ? nampak ta mek pong pandai nyanyi lagu jamal abdillah tau . Untung sape dapat mekk . Hamvoihh hamvoih hangkat bakul baling kepale sendiri namanye ni . hahahahak kejadah nye lah aikk ? okbai . lol . :3

Kesimpulan yang boleh aku simpulkan bersimpul simpul kat sini adalah , korang yang jauh jauh merantau dari mak bapak tu baliklah weyy . bahahaha . *gelak syaitonnnirojim* Kidding hokkay . Eh no no no ! jangan sentap sentap . Sesentap gi main jejaoh . Ekeke . Lagi aku menulis (okay ni tipu, aku menaip sebenanye) lagi aku merepek meraban . Aku memberambuskan diri dulu lah kaedahnye yeee .

Adios sayonara bye bye !



Friday, January 20, 2012

At last I've make up my mind and make my own way . (:

Friday . January 20th, 2012 . Eleven forty AM . Office desk .

I got a hangover eyeayy yeayy ! I got a hangover yeayy ee yeayy ! eh terngiang ngiang pulop lagu hangover taio cruz ni kat telinga haku ni dah kenape haa . Assalammualaikum dan salam jemahat semua ! eh semua ? oppss sory mek tuliss mek bace sendiri lahh . Nan hado pong org na bace bahaha . 

Aku dah dapat kerja di melaka . At last kann . Sape na tau . Tanpa berfikir panjang mek resign jahh . Kelass ta mek ? ahahaii . Aku na buat perbezaan cara aku berfikiran dahulu dan sekarang . Ni aku raselah . Tatau lah apa orang dok kata . :3

Kalau dulu dok doubting : "Eh na berhenti ke tanak na berhenti ke tanak ?? ehhhh tanak lah . Na dok sini lagi.
                                         Kalau balik melaka tadapat gi clubing tadapat balik pepagi buta . Tadapat na pakai
                                         sexy sexy . Tadapat tu taboleh ni . Hehe . "

And konon konon dalam hati berkata: " What the hell are you thinking bell ? "
LOL .

Tapi sekarang aku tekad dah: "Eh aku kena balik Melaka jugak . Aku dok Melaka insha'Allah save sikit. Ta
                                            banyak sikit pon okay lah . Hari hari tengok muka mak bapak aku . Sejuk sikit 
                                            hati . Ahahai . Memembe pon ramai . Hehe okay lettew. "

Dalam hati lagi bermonologue : " Yeahh I made a good decision . And I hope so " *konon* 
LOL lagi sekalik

Takesa lah ape reason sekalipon aku na balik Melaka . Yang penting aku dah buat keputusan dan aku dah hanta surat resign dah pun weyy . Gile ahh ! dalam masa yang singkat aku  buat semua ni without turning back. Hahaha . Fyi, aku dapat kerja dah di Singtel @ Sudong kat Melaka Raya. Alhamdullillah.

Aku ta fikir pasal gaji sangat kot . Sebab aku fikir kalau na gaji besar je sampai bile pon memang ta move on la kan . Aku stuck je sini . Kau bukannye ade ijazah ke ade master ke na gaji besau nau . Speaking pon merangkak . Kalau setakat nyanyi lagu britney spears tu kau boleh lah bell . Tu pon bunyik minang . bahaha .

Tapi yang aku tau , mesti ade pahit maung nye nanti . Maybe aku akan menyesal maybe aku down . Kat mane mane pong kite akan lalui ni semua . Tape for better or worse I'll still facing it . That's what we call life kan . Kalau asek na manis je hidup ni baik kau dok dalam balang gula je . Tapayah kelua kelua langsung . Mati pon manis je kaedahnyee . Hahaha . 

So, I think I've ready physically & mentally . Please pray for me worlddd !! heyyyy kau bajet kau sape ?? Barack Obama ke orang na pray tok kau bell ?? hantuk kepale kau kat dinding sekarang !! LOL .

See this quotes below !


 Ehhhh ?? Salah quotess weyyyy !! bahaha .


Haaaa yang ni baru lah betol kaedahnyeee ! Walt disney lagi kelass kann . Lol . 


Eh suddenly rase na ter ter ter berakkk pulokss . Okay lah , I've signing off here .
Astalavista bebehhh chiao !



Wednesday, January 11, 2012

Mary J. Blige - Mr. Wrong ft. Drake



Don’t it seem like, like I’m always there when it matters
But missing most of the other time, a terrible pattern
The rewards I see from working made me an addict
Theres way more people that want it than people that have it
I dont get it, I would hate to think I tricked ‘em
They fall victim to my system, guess I sure know how to pick ‘em
And I’m always her regret, yeah, I’m always her regret
And I always make it harder on whoever’s coming next
It goes up and down, it’s just up and down
She’s crying now but she’ll laugh again
Cause we on the rise and she here with us
In expensive shit, just keeps happening
She loves it, she stares at me like who does this
And we hold hands while I pray that she’s not the type to hold grudges
I’m wrong..

Bad boys aint no good
Good boys aint no fun
Lord knows that I should
Run off with the right one

Me and Mr Wrong get along so good (so good)
Even though he breaks my heart so bad (so bad)
We got a special thing going on
Me and Mr Wrong (mister wrong)
Even if I try, no, I never could
Give him up cause his loves like that
Aint no way that I’m moving on
I love my Mr Wrong

Hung up off your good
You call and I run
My family's screaming at me don’t do it
Don't do it Mary.
I guess they never had none

When he put that loving on me, I can’t think of nothing
That’ll make me walk out
I’m holding on
I love my Mr Wrong
He be kissing and touching on me
I can’t help but love him
I must be out my mind
For going so strong
I love my Mr Wrong

Me and Mr Wrong get along so good (so good)
Even though he breaks my heart so bad (so bad)
We got a special thing going on
Me and Mr Wrong, (mister wrong)
Even if I try, no, I never could
Give him up cause his loves like that
Aint no way that I’m moving on
I love my Mr Wrong
:(