Saturday, November 26, 2011

Fashionista bersama kak nitaa !! muahaha .

Sunday . 1.15 am . November 26th, 2011 . Rumahmanisrumah . Ngeee .

Heyyo everyone ! eh Assalammualaikum ya sohabat sekalian . hehe . Tadi dok sesaje lah google google images retiss retiss hollywood ni pastu terus dapat idea na update pasal fashion pulak lah rasenye . hee . Just na kongsi fashion fashion yang sangat meng'inspired' aku tapi aku ta jadi pon dress up cam dorang . hek hek .

Aku boleh dikategorikan 'buta fashion' sikit sebab aku main sebat je ape yang aku rase okay . Janji aku puas hati . :)

Ni ade few example yang meng'inspire' aku . Most of them are Hollywood celeb lah such as Fergie, Blake lively and Leighton Meester and Mila Kunis . Bukan niat na berlagak suka celeb Hollywood je tapi aku suke sebab dress up dorang sangat cool and sempoi . Simple but nice la kan . Tapi yela orang dah cantek kalau pakai sarung guni pon da memang cantek kan . haha .

Jom tengok sikit .

Ni si Mila Kunis yang ta berkumis tetapi manis . hek hek . Aku suka sangat die ni . Dia lain dari yang lain . UNIC . Fashion die cool and simple gile kan . Kind of rock chick .  Nigthmares unisex sweater + black legging + boots + sunglass .



Bawah ni aku tatau lah sape name betol die tapi die ni antagonis character dalam Gossip Girl, Juliette . Suddenly aku macam tersuka pulak dress up die yang ni . Tutup aurat uolss . haha . She wearing kind of long tight stripes shirt + black long legging + boots . Thumbs up !


Haaa . Yang ni paling aku favorite . Da la sempoi . Style . Aku na sangat try denim colourful camni tapi aku ni kureng keyakinan ah chaa ! hak hak . Maybe one day . Layan pix bawah ni jap . Aku memang gile suke style ni . Stylo mylo ! Dari kiri cepattt jalannnn . ehh ! haha . okay okay serious . Dari kiri , Ashlee Simpson, Stacey Ferguson (Black Eyed Peas), alaaa tatau name die tapi die belakon dalam One Tree hill .


Ni pulak Blake Lively, suke tengok style style die . Tade ape pon yang ta kene kat badan die . Semua perfecto ! jeless iolss ! haha . Tengok pix ni . Try imagine baju ni kat badan aku . Bhaahaha aku sendiri bayangkan pon na muntah dah . Na'ah , ta sesuai hokkayy . Yela kan orang kalau lawa, pakai sarung guni pon lawa . Tapi mana lah ade orang lawa na pakai sarung guni ye dak ? LOL . Okay dah dah bell dah start melalut ke laut belutt . nextttt !


Sempoi kan Hillary duff ni, me loikee thiss ! T-shirt with a bit blink blink + short pant + simple red coat or cardigan I don't know . but me really really loikey ! Simple but glam plus exclusive in urban . wahh ! kelasss ta iols ? dah macam tommy hilfiger judge contestant in project runaway pulokss ! bahaha



Ni Mila Kunis lagi , simple but soooooooo nice kan . haaaahh  memang terbukti aku ni seorang yang suke simple simple aje . Senang na sarung , senang na pi memane . And sedap mata memandang . dah cukup .



Okaylah , setakat ni tu je dulu . Banyak je fashion yang ta diketengahkan di sini (ayat tabole blah betol haha) . tapi maybe next t  ime sebab sekarang ni mode fashion sempoi atau dalam erti kata lain simple but nice . haha .

Mata kelat dah . Na tido dah ni . Nyte peeps ! have a great weekend ahead !

Sign off here . :)

Thursday, November 17, 2011

Swear to God , I love all these movies . :D


10.36 am . November 17th, 2011 . Office desk .

Assalammualaikum . heee . Harini rase macam tade keje je kat opis (act, ade buat buat tade LOL) . Na cite pasal movies yang evergreen or maybe favorite most of people like me .Act, memang sangat banyak muvee yang aku favorite . Kalau na listkan semua memang tadapat la jack tapi ni yang aku sangat suka la aku hi-litekan kat entry kali ni .

Okay start with this movie, STEP UP ta kire la 1,2,3 . Semua aku suke . Yang penting aku sangat suke itu Adam G. Sevani . OMK even die ta emsem tapi die sangat o-some ! hahaha .




Adam G Sevani dope !

Memang cerita die all about dance . Dance sane dance sini . Battle sana sini . Tapi movie movie macamni pon boleh boost up our spirit jugak untuk jadi yang terbaek . Maksudnya, takde benda yang mustahil kat dunia ni kalau kita berusaha keras . Be positive, be kind with our closer person and loyalty then Insha'Allah everything will turn out just fine . :)


This muvee pon aku rase kalau aku tengok 88 kali pon aku ta bosan langsung . WHITE CHICKS . bahahaha memang kau ta gelak guling pulak tengok cerita ni kann . Sangat besh ! Ten thumbs up *sambil pinjam ibu jari orang lain utk buat thumbs up LOL*


 From this (pic below) ...


 transform to this (pic below) . ROTF !



They disguise as twin white chicks ...



... which is , them (pic below)


 twin's galfwennnns . ahaks !



 twin's enemies !



 dance battle . they won ! LOL 


This movie based on two FBI agents yang na investigate some of bad guys yang mengsonglap duit and drug dealer something macamtu lahh . (dah ta ingat sgt dah lame kan ) . So, related situation which is ade twins yang telah di aim oleh serial kidnapper . So, this two agents kononnya na protect this twin but accidentally this twin telah accident and ade lah 2 ,3 scar kat muka dorang yang telah membuat mereka ni malu na keluar ke mane mane pon . (padahal scar mereka sangatlah sikit lol) So, they decide to just stay in hotel room . In the same time, this two agent dah make some plan to arrest the crooks menggunakan twin ni tapi memandangkan plan suda tuka, they decide to transform themselves to the twin . bahahaha . part ni yang paling taboley blah . when they transform to the white chicks so macam macam perkara lah yg terjadi . (da ta sanggup na cite sebab belum tulis pon dah gelak guling) . 

Tapi , memang sangat creative Wayans brothers ni . Credit to 'em . hahah .

Next film is, SHE'S ALL THAT . Aku ingat lagi filem ni time aku form 2 or 3 macamtu lah . Wahh time ni teruja gile tengok cerita ni . Time time baru na naik . Time tu muda lagi teenagers and aku pulak kind of geeks jugak konon kononnye macam si Laney tu ape lagi kemaen berangan na mampus lah weyyy . bahahaha .Tapi sampai sekarang kalau aku tengok balik pon memang berangan beb wa cakap lu . kah kah kah !




 Dari geek macamni ...



 Lama lama die jadi cantek woooo ..


 Ni heronya , Zachary (Freddie Prince Jr.)


Okay cite ni pasal budak yang paling famous ta hengat ter'fallin' in love kat budak paling nerd kat college tu . Hahaha . dipendekkan cerita, Zach ni dicabar oleh gang die supaya flirt dengan si Laney which is budak paling nerd, ta famous langsung, ta hot pendek and segala yang buruk lah kan . Sampai si Laney ni jatuh cinta kat Zach ni . Biasalah cerita kan lame lame semua ending story pon misti best . hehe .

Moral of this story- Don't too arrogant with your advantages . That's all are from God . Not from you . All praise goes to Him . And don't you ever underestimate people . If you underestimate them so you are underestimate your creator . Ceh da panjang lak ni . haha

Okay okay nextttt . 






BURLESQUE . Okay cerita ni aku suka sangat sebab first dance lah macam biase I love dance and second sebab macammane seseorang yang sangat bercita cita tinggi sangat berusaha keras untuk mencapai apa yang di acita citakan . And how strong she is even die sebatang kara . Like I said before, nothing impossible in this world if we bring our dream to reality with hard work and big effort .

Ade lagi muvee aku suke sangat . hee . tadaaaa ...









 Kristen Stewart yang berlakon Twilight tu jadi Joan Jett & Dakota Fanning jadi Cherie Currie


Ni konon konon band dalam cerite ni .

  
Ni the original band .




Cerite ni pulak adalah biographical film based on true story about a girl-rock band . Korang misti pena denga kan JOAN JETT yang nyanyi lagi I LOVE ROCK & ROLL . Haaaa ni la group die . aku pon tatau sangat group ni sebab maybe aku merangkak lagi time nih . hehe . Tapi yang aku tau cerita ni besh sangat . Bagi aku lah . Macam macam ade dalam cerita ni . Mengisahkan macammane group ni berjaya menjadi one of the rock band legend . hmmm . 


Actually , banyaaaaaaakkkkk lagi muvee yang aku suka sangat tapi ni memang ta larat aku na cerita semua . Lain kali aku cerita lagi . Eh ! macamlah ade orang bace . Aku syok sendiri ohhoiii ! hahaha . 

Pape pon , aku na pesan kalau tengok muvee tu jangan lah diambil yang negatifnya , sebaliknya ambillah yang positif . Segala yang positif tu pasti ade lessonnya . Be professional . hehe . :) 

Bell signing off here !














Tuesday, November 15, 2011

Making decision is the hardest thing to do . =,='

10.57 am . November 14th, 2011 . Office desk . Blur .

Heyyo yo yo yo! (siap echo tu. LOL)  kepala agak berserabut so rasenye sini adalah tempat paling appropriate for express or spill all my serabut thingy yang aku swallowed and yang betenggek kat dalam kepala lately ni . Act, not too serabut lah but more to how am I to make a decision when am never too sure about something that I wanna decide . hooh pahey dok ? kawe pong ta bapo nok pahey deyh apo kawe kecek . kah kah .

Its all about 'KERJA' . hmm . I need a new SALARY indeed ! so, when your present company never raised your salary and you has been working there almost 2 years, then what you should actually do ? *raise eyebrow* . nope, don't get me wrong . bukan na salahkan sesape . tapi dah penat berfikiran positif kot ni . Plus, now I already have a car . sakit weyy mane na bayar kereta mane na bayar loan study mane na bagi parents sume mane na jimba eh itu ta temasuk ek ? haha .

Pastu, g interview salary pon ta berape na besh jugak . aku ni demand sangat ke ? aku demand based on my experience je . hmm .

Act, na cite last saturday aku gi interview kat one of properties company kat somewhere lah . Kerja ni pon di recommend oleh one of my 'accidentally' best buddy gak . Thanx to her . hehe . Time aku interview , the interviewer memang berjaya meng'convince' dan aku pon trying to convince her tapi aku sebenanye tapaham dan ta berani dan ta ta ta sebagainye lah . haha aku blur dah ni . yela, I mean time interview memang lah cerita ye ye kan . Tapi takut bile dah start lain pulak jadinye kan . Yes, bile baca part ni misti you guys evaluating me as kinda yang 'COWARD' ta berani ambil risiko . Yes, I am . huh ! please bell, change that , be brave , grow up . kalau ta sampai bile bile kau ta maju . sigh ~

Okay lah motif sebenar entry aku kali ni adalah adakah aku sesenang je na terima keje lain yang ta meng'offer' gaji yang di'demand' oleh aku . or I should try first . Orang kata ' Be brave to take a risk of something cause we don't even know what are waiting for us in future' . Tu la kan , setiap kerja yang kita dapat tu mesti ade pro & cont .

Ta semestinya apa yang kita na kita dapat . Tapi kalau kita usaha dan redha dengan ketentuan Allah tu mesti Allah akan menjanjikan sesuatu untuk kita kan . Eh ? dah masuk aspek kehidupan dah ni . Jauh nau dah kau ni bell . hak hak . Adoi aku sangat confuse. Mak aku pesan fikir masak masak sebelum buat keputusan . Tapi aku dah besa kan takan aku na depends on people decision jugak kan . urghhhh ! grow up and make your own decision and deal with it whether it will end with good or bad consequences bell . yes I will . Be brave to take responsibility . wahhhh ! kelas kau punye cerita bell . *Motivate diri sendiri letteww aku ni LOL*

So, moral values nye adalah THINK WISELY BEFORE MAKE A DECISION . haha tetibe . :D
Okaylah . da habes lah cerita sampai sini k . Signing off here .


p/s: Maybe I'll take the challenge . Rezeki Allah is everywhere as long as you make an efforts to get it . Insha'Allah . All that you have to do is WORK HARD & JUST ENJOY WHATEVER YOU DO WAN NABILLA NATRAH ! :D

Friday, November 4, 2011

Sakit . Sick . Sakit . Sick . Sigh ~


1.22 pm . 2011, November 5th . Saturday . Office desk .

*tengok cermin - muka pucat* huaaaa apelah na jadi dengan si Nabilla Natrah ni ?? manjang sakit . dah Allah tu na bagi sakit aku na buat ape weyy . ni tadi baru pas balik dari clinic for blood test . Alhamdullillah everything normal . no dengue or any serious disease . but . there is a but . I have a serious LOW BLOOD thingy . As per doc said and per test blood result I considered as a ANEMIAL . Noooooooooooo !!! that was SCARY !! Anemia can cure kan kan kan ?

Bell kau kenape ni bell ? dulu kau ta macamni pon ? ni da teruk sangat dah ni ? ape yang buat kau jadi macamni bell ? janganlah macamni bell . Orang lain happy happy nanti kau dok tersadai atas katil sampai ke tua . Ya Allah jaohkanlah . Aku tanak macamtu . Aku na happy happy jugak macam orang lain dengan family dengan kawan kawan . huaaaaaa !!! jadi MAKAN ! MAKAN ! MAKAN bell !

Baiklah Doc ! Aku akan makan walau apa jua rintangan yang mendatang . Tidak akan ku skip makan lagi . Aku akan makan mengikut waktu dan yang berkhasiat ! Jeaayeahhh ! chaiyok chaiyok !

Sedihnya bile tengok orang lain semua membesar dengan sehat dan kuat tapi aku umur je membesar badan mengecut . muahahaha ! Sumpah na jadi macam orang lain yang sehat happy dan kuat . Kalau kuat je tapi ta sehat ta gune jugak kan . Name je SUPERBELL konon . kau hengat kau letak SUPER kat depan name kau tu tetibe je kau ade SUPERPOWER ? kopok SUPERING hado . ROTFLOLOLOLOL !

Okaylah signing off here . na pi makan . kang pengsan . ohhhh noooooo !! -,-'