Tuesday, February 28, 2012

HAKIKAT .

Dunia kita berbeza

Kau bersepatu emas

Sepatuku hanyalah kulit kaki yang semakin mengeras

Berlian langsung kau tidak hairan

Tetapi aku melihat pon belum berkesempatan

Ya, ada yang bilang semua manusia sama

 Tetapi hakikat sebenarnya kita sangat berbeza 

Berbeza dari pandangan sesama manusia juga

Berbeza dari perihal harta

Sehinggalah ke perihal kasta 

Cuma di sisi Tuhan kita adalah sama

Tapi manusia tetap manusia 

Manusia bukannya Tuhan

Yang bisa menentukan 

Balasan kepada setiap insan

Kita tetap berbeza

Kita tetap berbeza
 
 Terimalah hakikat wahai AKU

Jangan kau duduk berteleku di situ

Hanya kerana tidak sekufu

Jadikan ia pembakar semangatmu
 
Bangkit dan teruskan hidup supaya lebih maju.


Poetry wannabe giteww . Hahaha . Kelaka pulak baca balik . 

Adios sayonara astalavista bebeh bye !








Tuesday, February 14, 2012

Stereo Heart Broken . *ta pasal*

I once had a HEART .

I gave it to you .

But you broke it .

Now my HEART too broken to have anyone else in it .

The E.N.D .

Monday, February 13, 2012

Hari pertama .

Assalammualaikum wbt .

Bole ta kali ni aku na tulis blog serious no joke joke anymore no no no . Ahahaha memang tadapat la 
jawabnye jack . Kawan kawan baik aku dari sekolah lagi dah entitled aku as 'pak lawak' 'tukang karut' etc 
kot . Naturally katenye *tangan atas bahu mata juling haha* . Tapi kawan kawan aku jela paham lawak 
'genre' ape yang aku deliver ni . Ta semua boleh terima uolss . Kang sentap tapasalll iols na kena pujuk . Ta 
kuaseeee mekkk . keke .

Okay, jump to the main point entry harini . Today act, is my first day 'running errands' at my currently work 
place which is SingTel . Hehe tadelah running errands sangat uols . Iols training je dengan newcomer yang lain . Kaedahnya tu dah macam zaman study kolej kolej dulu ye . Best uolss ! Iolss sukeee sangggatt !*mak 
jemah in action* Making new friends, yang penting cuci mata . Bersih betul mate iols harini . Sebab ramai 
yang hensem hensem giteww . Ahaks ! *gedik ya rabbi*  Sporting sangat lah weols harini .

But a very sad sad news, I'm no longer anymore with that group starting tomorrow cause of I'm the one yang 
different department . huahhhh sedihhh . Tapi kenapa aku sorang je yang lain department ek ? aku pon tatau 
na jawab tu . Biarlah ia menjadi misteriii misterii misteriii iii iii iii *echo* .

Kesimpulannya di sini , overall of over the top over acting sanggggattt ! Hahaha . Okay harini Iols bagi 4.5 
star out of 5 star . *gedik siap na rating by star bagai feeling feeling stardust sanggattt ni ahaks*

Kite tengok esok pulak bagaimana . Adakah bintang masih begemerlapan ? Jangan lupa saksikan kami esok 
di Money drop *AC Mizal puloksss kaedahnya* terjun longkang sekaranggg belll trololololol .

Okay, signing off here fella design . <-------- suka sangat tambah penjodoh bilangan meraban sendiri . lol .
Kbai . Assalammualaikum . Adios sayonara astalavista bebeh ! :3

Saturday, February 4, 2012

I'm home forever babayyyy !

Wanna be my chammak challo ooo oo . Wanna be my chammak challo oo oo . Itu lagu favorite mek for the time being hokkay . Take noted paparazzi ! Akon nyanyi hindustan tau . Kelas giteww . Kau mampu ? ahaks *sorry maria elena I copycat you punye ahaks sikit*

Ni mek sertakan link die tu kat sini . Memang SRK ftw ! tapadan umur ta pernah kalah na jadi hero jugak . ahaha . Oppss mulut kau bell . Kena cantas dengan Dato' Ali rustam baru tahu . Dato' SRK kate die . Gimme pai dua dua dato' ! *pelepap bunyik 3 tapak tgn* ehh ? ta pasal . :3

 http://youtu.be/binyheGWAkQ

 Okay dah . Aku bukan na cerita pasal SRK pon sebenanye . Cerita die skrg aku dah dok rumah mak bapak aku sampai bebile . Yabedabeduu !! *over the top kau bell . marah jiran sebelah . kui kui*
Seronok tahu dok rumah parent semula . Senang na makan na tido na tengok tv na basuh baju*mama yang basuhkan kihkih* . Aishh tapi bukanlah itu sahaja seronoknya tapi hari hari dengan parent . Harap harap bukan buat jahat lagi dengan dorang macam dulu tapi dapat buat baik . Itu yang aku kejar sekarang ni . *eh ? suddenly scene bertukar sedih- guruh kilat berdentum hujan turun aku kebasahan sambil tadah tangan ke langit ala ala cerita nur kasih giteww lol* Yang penting Kap ba ra kap alip ta nun tu . KEBERKATAN ye anak anak . Ahahak feeling feeling khatijah tan dalam dunia baru puloks kaedahnye . Insha'Allah . :)

Just imagine je pagi pagi bangun dah ade breakfast, compare dengan dok sorang pagi pagi je ta sempat na buat breakfast pon beli je bile da sampai office tu pon kalau baru baru dapat gaji  bile dah hujung hujung harammm dapat makan breakfast . kah kah kah . Pastu malam makan kat rumah je mak dah masak . So homie douh ! ahaks *tiru maria elena lagi sorrayyy maria*

Yela , bak kata orang selagi boleh spent time dengan parent spent time dulu habis habis before its too late . Amvoi amvoi amvoi bell *ala ala azwan ali mak hayam kelass seantero malaya* hak hak .

Tapi memang ade je yang ta besh die sebenanye dok under tiak mak nih . Yela as a young woman bujang trang tang tang gitew kan mestilah kite na bebas all the time kan . Frankly speak, memang aku rase ta besh lah when comes to this part tapi tapi tapi dari sini lah aku na belaja untuk meng'slow'kan social life aku . Sampai bile lah gamaknye na asek enjoy je kejenye kan . Insha'Allah . Ta cakap lah aku terus berubah tremendously kan tapi aku harap aku boleh ubah diri slowly . *halo on my head*

Aku maafkan kamu . ta perlu kita bertemu cukup kau tahu . Ada teratak di hujung kampunggg ! ewahhh ! haaa nampak ta tu ? nampak ta mek pong pandai nyanyi lagu jamal abdillah tau . Untung sape dapat mekk . Hamvoihh hamvoih hangkat bakul baling kepale sendiri namanye ni . hahahahak kejadah nye lah aikk ? okbai . lol . :3

Kesimpulan yang boleh aku simpulkan bersimpul simpul kat sini adalah , korang yang jauh jauh merantau dari mak bapak tu baliklah weyy . bahahaha . *gelak syaitonnnirojim* Kidding hokkay . Eh no no no ! jangan sentap sentap . Sesentap gi main jejaoh . Ekeke . Lagi aku menulis (okay ni tipu, aku menaip sebenanye) lagi aku merepek meraban . Aku memberambuskan diri dulu lah kaedahnye yeee .

Adios sayonara bye bye !